Livsformer i Danmark Arbejdsark Tekst

Hvorfor har man forskellige politiske holdninger, selvom man lever i det samme samfund? Hvorfor er det ikke alle som synes Fairtrade er en god idé? Hvorfor kan Free Trade gavne nogen, men ødelægge livet for andre? Det er den slags spørgsmål der arbejdes med i denne bog.

Bogen er en introduktion til livsformsanalysen - en etnologisk analysemodel der ser på interne forskelligheder i et samfund, for at forstå hvordan politik, handel og forandring påvirker livet i et givent samfund. Den tager udgangspunkt i det danske samfund, men teorien præsenteres så den kan bruges i et bredere perspektiv. Man kan også bruge analysemodellen med baggrund i ideen om at flere og flere lande verden over er kapitalistiske samfund, eller i hvert fald kæmper med kapitalistiske udfordringer, så bogens diskussioner har relevans langt ud over Danmarks grænser. Udover teoretisk tekst indeholder bogen cases og arbejdsspørgsmål.

Omfang: 132 sider, men kapitler kan sagtens bruges individuelt
Udgivet: 1988
Målgruppe: 8.-10. klasse htx stx
Sprog: Dansk
Tags: politik analyse livsform dagligdag levevilkår

Benyt materialet i undervisningen

Forløb

Dette materiale er ikke integreret i undervisningsforløb men kan anvendes selvstændigt.

Tilføj til min klasse

Skaf materialet

Noget materiale ligger direkte på vores platform. Andet må du desværre selv skaffe hos tredjemand, men vi har gjort det så nemt, som muligt. Se mulighederne til højre.

Kreditering

Christensen, Lone Rahbek (1988): "Livsformer i Danmark" - Samfundsfagnyt 1. oplag

  • nyere oplag fra 1997 fra forlaget Columbus

Bogen kan købes hos forlaget Columbus, via dette link:

Åben eksternt link