Darwin's Nightmare Film

I 1960'erne blev den store nil-aborre sat ud i Victoriasøen i Tanzania som et biologisk eksperiment. I dag har nil-aborren udryddet næsten alt andet liv. Instruktøren Hubert Sauper viser, hvordan livet omkring Victoriasøen har ændret sig. Mange lokale er beskæftiget med fiskeri og i fiskeindustrien, som eksporterer den største del af produktionen, imens indbyggerne må nøjes med at spise fiskeskrogene. Filmen sætter også fokus på fattigdommen, den truende hungersnød og en mulig ulovlig våbenhandel. Et stærkt og meget personligt indlæg i debatten om global retfærdighed.

Omfang: 106 min.
Udgivet: 2004
Målgruppe: 8.-10. klasse hhx htx stx
Sprog:
Tags: Hungersnød Globalisering international handel globalisering fiskeri

Benyt materialet i undervisningen

Forløb

Dette materiale er integreret i følgende undervisningsforløb. Hvis du er logget ind som lærer, kan du tilføje et undervisningsforløb til dine klasser, og herefter kan du nemt kommunikere materialet og tilhørende opgaver ud til eleverne.

Forbrug og globalisering - 2 dokumentarfilm til debat

Dette undervisningsforløb – og de to tilhørende dokumentarfilm - sætter fokus på, hvordan varer bliver produceret og handlet i en global verden. Filmene viser med nedslag i Kina og Tanzania, hvordan handelen har indvirkning på mange niveauer, og at der trækkes spor til mange andre lande, når der produceres og handles med varer. Det handler om livsvilkår for det enkelte menneske, og det handler om påvirkning af miljø, sundhed, menneskerettigheder, økonomi, kultur og politik.
Relevant for: 8.-10. klasse hf hhx htx stx
Antal lektioner:
0 (hf - Kultur og Samfundsgruppe)
8 (stx - Samfundsfag A)
8 (stx - Samfundsfag B)
8 (htx - Samfundsfag B)
8 (hhx - International Økonomi B)
8 (8.-10. klasse - Samfundsfag)

Du skal være logget ind som lærer for at kunne benytte undervisningsforløb.

Tilmeld som lærer Log ind med lærerkode

Skaf materialet

Noget materiale ligger direkte på vores platform. Andet må du desværre selv skaffe hos tredjemand, men vi har gjort det så nemt, som muligt. Se mulighederne til højre.

Kreditering

Instruktion: Hubert Sauper

Se Darwin's Nightmare i DVD-kvalitet på www.filmstriben.dk