Impact of Fairtrade Bananas Tekst

Sammenfatning fra Fairtrade Foundation af uafhængige forskeres interviews med 107 små bananbønder og 116 plantagearbejdere i hhv Ghana, Equador, Den Dominikanske Republik og de caribiske øer. Hvordan har fairtrade virket - og ikke virket - i forhold til målet om at øge levestandarden mv. for bønder og arbejdere, og forbedre det lokale økonomi og miljø?

Omfang: 18 sider
Udgivet: 2011
Målgruppe: stx
Sprog: Engelsk
Tags: Fairtrade forskning bananer fairtrade

Benyt materialet i undervisningen

Forløb

Dette materiale er integreret i følgende undervisningsforløb. Hvis du er logget ind som lærer, kan du tilføje et undervisningsforløb til dine klasser, og herefter kan du nemt kommunikere materialet og tilhørende opgaver ud til eleverne.

Magt og ret i international handel

Forløbet giver indtryk af magtforhold i den internationale handel med udgangspunkt i en dramatisk retsag mellem fattige plantagearbejdere og bananfirmaet Dole. Kan man gå rettens vej for at bøde på skæve magtforhold? Eller er det mere effektivt at bruge strategier som faglig organisering, fairtrade eller "opdragelse af de store"?
Relevant for: hf hhx stx
Antal lektioner:
5 (stx - Samfundsfag A)
5 (stx - Samfundsfag B)
5 (hhx - Samtidshistorie B)
5 (hf - Kultur og Samfundsgruppe)
5 (hhx - International Økonomi A)
5 (hhx - International Økonomi B)

Du skal være logget ind som lærer for at kunne benytte undervisningsforløb.

Tilmeld som lærer Log ind med lærerkode

Skaf materialet

Noget materiale ligger direkte på vores platform. Andet må du desværre selv skaffe hos tredjemand, men vi har gjort det så nemt, som muligt. Se mulighederne til højre.

Kreditering

Faitrade Foundation, U.K.