Black Gold Film

Tadesse Maskele er formand for 74.000 ethiopiske kaffebønder, der trues af fuldstændig ruin da kaffeprisen på verdensmarkedet igen falder. Filmen følger Maskeles rundrejse til den internationale kaffehandels højborge, London, New York og Geneve for at finde ud af, hvem der egentlig tjener pengene på kaffen.
Marc og Nic Francis film om ”Det sorte guld” har vundet stor hæder over hele verden – bl.a. Best Britisk Independent Film 2007. Anmelderne skrev: Washington Post: ”Poetisk og hårdtslående kritik af den globale kaffeindustri”. The Daily Telegraph: ”Bemærkelsesværdig - en bevægende men skandaløs historie”, ” ”The Observer: ”FREMRAGENDE – vred, lun og væsentlig”,

Omfang: 78 min
Udgivet: 2007
Målgruppe: 8.-10. klasse hf hhx htx stx
Sprog: Engelsk
Tags: Fairtrade Kaffe Etiopien

Benyt materialet i undervisningen

Forløb

Dette materiale er integreret i følgende undervisningsforløb. Hvis du er logget ind som lærer, kan du tilføje et undervisningsforløb til dine klasser, og herefter kan du nemt kommunikere materialet og tilhørende opgaver ud til eleverne.

Tough road: Kaffens vej

Forløbet er struktureret omkring eventspillet ToughRoad, hvor 80 - 200 elever i løbet af en hel dag kæmper om magt og indkomster i den globale commodity-chain for kaffe. Som optakt ses filmen Black Gold, og eleverne læser og diskuterer den "Vejviser til ToughRoad," som skolen modtager forud for spillet. Efter spillet relaterer eleverne deres egne oplevelser i spillet til begivenheder i spillets forløb og relaterer det til centrale begreber i global handel.
Relevant for: hf hhx htx stx
Antal lektioner:
12 (hhx - Samfundsfag C)
12 (hhx - International Økonomi B)
12 (hhx - Samtidshistorie B)
12 (hhx - International Økonomi A)
11 (stx - Samfundsfag B)
12 (hf - Kultur og Samfundsgruppe)
12 (htx - Samfundsfag C)
12 (stx - Samfundsfag C)
12 (stx - Samfundsfag A)
12 (htx - Samfundsfag B)

Du skal være logget ind som lærer for at kunne benytte undervisningsforløb.

Tilmeld som lærer Log ind med lærerkode

Skaf materialet

Noget materiale ligger direkte på vores platform. Andet må du desværre selv skaffe hos tredjemand, men vi har gjort det så nemt, som muligt. Se mulighederne til højre.

Kreditering

Nicc og Marc Francis

Black Gold kan bestilles via bibliotek eller købes via coffeeRoad@coffeeroad.dk for kr. 300 inkl. moms plus forsendelse.

Black Gold indgår i deen pakke, som skoler modtager i forbindelse med ToughRoad