Vejviser til ToughRoad Trykt materiale

Et magasin med korte og letlæste artikler om global handel og udvikling med kaffe som gennemgående eksempel, der kan bruges sammen med eventspillet ToughRoad, men det kan fint bruges alene. Emnerne er 1) Oversigt over verdenshandlen og dens grundbegreber, 2) varekæden for kaffe, 3) fordelingen af indtægter fra kaffehandlen, 4) fairtrade, 5) "trade eller aid" 6) Historisk baggrund for kaffekæden.

Omfang: 16 sider
Udgivet: 2011
Målgruppe: 8.-10. klasse hf hhx htx stx
Sprog: Dansk
Tags: kaffekæden Handel/bistand grundbegreber Black Gold

Benyt materialet i undervisningen

Forløb

Dette materiale er integreret i følgende undervisningsforløb. Hvis du er logget ind som lærer, kan du tilføje et undervisningsforløb til dine klasser, og herefter kan du nemt kommunikere materialet og tilhørende opgaver ud til eleverne.

Tough road: Kaffens vej

Forløbet er struktureret omkring eventspillet ToughRoad, hvor 80 - 200 elever i løbet af en hel dag kæmper om magt og indkomster i den globale commodity-chain for kaffe. Som optakt ses filmen Black Gold, og eleverne læser og diskuterer den "Vejviser til ToughRoad," som skolen modtager forud for spillet. Efter spillet relaterer eleverne deres egne oplevelser i spillet til begivenheder i spillets forløb og relaterer det til centrale begreber i global handel.
Relevant for: hf hhx htx stx
Antal lektioner:
12 (hhx - Samfundsfag C)
12 (hhx - International Økonomi B)
12 (hhx - Samtidshistorie B)
12 (hhx - International Økonomi A)
11 (stx - Samfundsfag B)
12 (hf - Kultur og Samfundsgruppe)
12 (htx - Samfundsfag C)
12 (stx - Samfundsfag C)
12 (stx - Samfundsfag A)
12 (htx - Samfundsfag B)

Du skal være logget ind som lærer for at kunne benytte undervisningsforløb.

Tilmeld som lærer Log ind med lærerkode

Skaf materialet

Noget materiale ligger direkte på vores platform. Andet må du desværre selv skaffe hos tredjemand, men vi har gjort det så nemt, som muligt. Se mulighederne til højre.

Kreditering

CoffeeRoad

Vejvisen indgår gratis i materialepakken til eventspillet Toughroad, men kan også bestilles i magasinkvalitet hos coffeeroad@coffeeroad.dk for kr. 20 pr. stk + porto eller downloades gratis fra Den Globale Handelsplads

Hent fil (8,9 MB)