Fairtrade i det offentlige indkøb Tekst

Belyser fordele og ulemper, muligheder og begrænsninger ved at det offentlige (f.eks. kommunale institutioner) indkøber Fairtrade-varer.

Omfang: 38 i alt, men man kan vælge at fokusere blot på eksempelvis side 9-16
Udgivet: 2007
Målgruppe: hf hhx htx stx
Sprog: Dansk
Tags: offentlige indkøb nærdemokrati Fairtrade kommune fairtrade

Benyt materialet i undervisningen

Forløb

Dette materiale er integreret i følgende undervisningsforløb. Hvis du er logget ind som lærer, kan du tilføje et undervisningsforløb til dine klasser, og herefter kan du nemt kommunikere materialet og tilhørende opgaver ud til eleverne.

Nærdemokrati - Vejen til Fairtrade-kommune

Fairtrade er en varemærkeordning, der arbejder for at forbedre arbejds- og livsvilkår i u-lande samt fremme bæredygtighed. Hvert år køber danske kommuner flere tons varer, der kunne være Fairtrade. Spørgsmålet er, om kommunerne har et ansvar over for udviklingen i den tredje verden, eller om de udelukkende bør forholde sig til og varetage lokale problemstillinger. Og hvordan fordeler magten sig i lokaldemokratiet sig overhovedet? I dette undervisningsforløb, med både en mundtlig og skriftlig dimension, fokuseres på konceptet 'Fairtrade By', hvor kommunerne forpligter sig til at handle Fairtrade-varer, samt mere generelt på demokrati og magt i kommuner.
Relevant for: stx
Antal lektioner:
7 (stx - Samfundsfag B)
7 (stx - Samfundsfag A)

Du skal være logget ind som lærer for at kunne benytte undervisningsforløb.

Tilmeld som lærer Log ind med lærerkode

Skaf materialet

Noget materiale ligger direkte på vores platform. Andet må du desværre selv skaffe hos tredjemand, men vi har gjort det så nemt, som muligt. Se mulighederne til højre.

Kreditering

Casa