Sådan tager du det bedste CV-billede

Professionelt cv billede til jobansøgning

Kilde: Markus Winkler | Unsplash.com

Er du på udkig efter drømmejobbet, eller trænger du til nye udfordringer, så kan der være god grund til at give CV’et en overhaling. Et godt gennemarbejdet CV øger nemlig din chance for at blive udpeget til en jobsamtale. Herfra overlades skæbnen til dine verbale kundskaber og din evne til at sælge dig selv.

 

Hvis vi holder blikket fast på CV’et, så er der naturligvis et par ting, som altid skal inkluderes, og der er nogle ting, som mange glemmer at få styr på. Blandt de mest gængse faldgruber finder man:

  1. Det overfyldte CV, hvor modtageren præsenteres for en masse irrelevant information, som ikke er med til at forklare, hvorfor du er egnet til jobbet. Less er ikke altid lig med more, men husk at CV’et skal skabe et let overblik.
  2. Den fortabte informationsrækkefølge, hvor man sætter folkeskolens afgangseksamen højere oppe på papiret end ens kandidatgrad i raketvidenskab. Husk at få det vigtige først!

 

Mange glemme det gode CV-billede

Der findes dog en tredje faldgrube, og det er CV-billedet. Hvis du allerede har et billede af dig selv på dit CV, får du allerede en thumbs up herfra. Hvis du ikke har, så skal vi have taget en alvorssnak. Så snart du får et billede på, kommer hele din ansøgning med det samme til at fremstå mange gange mere troværdigt. Hvorfor? Fordi vi mennesker engagere os med andre mennesker og ikke med papir og blæk. Det er meget lettere at forestille sig, hvem du er som person, så snart man har fået lov til at se et billede af dig.

 

Sådan tager du bedre billeder

Med det sagt så vil jeg gerne hjælpe dig til at tage det bedst mulige CV-billede ud fra de remedier, som de fleste af os har adgang til. For at tage et professionelt billede til dit CV skal du nemlig kun bruge følgende:

  1. Et kamera
  2. En fotograf
  3. Masser af lys
  4. Det rigtige tøj

 

1. Et kamera (det siger sig selv)

De fleste smartphones kan tage tage ganske hæderlige billeder. Særligt hvis du efterfølgende bruger fem minutter på at efterredigere dem ved at fx skrue op eller ned for lysindfaldet. Skulle du have et rigtigt kamera – altså sådan et med et stort objektiv, hvor man for alvor kan indstille på billedet skarphed – så skal du selvfølgelig bruge det.

 

2. En fotograf

Det kan være en klar fordel at gå til en professionel fotograf, da hun/hun typisk vil kunne tage langt bedre billeder, end du nogensinde kommer i nærheden, men det her er en gør-det-selv opskrift, og derfor har du to muligheder.

Du kan enten købe en fod til dit kamera og bruger den automatiske udløser. Det er ikke anbefalelsesværdig. Alternativt, og endnu bedre, kan alliere dig med et familiemedlem eller en ven med god tålmodighed, som rent faktisk gider at sige sin ærlige mening og blive ved, indtil I får et godt billede. Husk at tage billeder fra forskellige vinkler.

 

3. Masser af lys

Masser af lys giver bedre billeder. Se om du kan finde en ensartet baggrund, som du kan stille dig opad, hvor du får lyset lige i ansigtet, så bliver det ikke bedre forhold til at tage gode billeder.

 

4. Det rigtige tøj

Kort fortalt bør du klæde dig til det job, du søger. Er du advokat og ønsker et job på en af de fine advokatkontorer, skal du selvfølgelig iklæde dig slipsedragten, da det er standarduniformen.

You may also like...