Hvad koster et betongulv fra bunden?

Går du med drømmen om at lave et betongulv i din bolig? Så har du sikkert allerede haft spekuleret på, hvad det koster af lave et betongulv fra bunden. Et betongulv er ofte en god, nem og over tid prisbillig gulvtype, som dog kan variere meget i prisen afhængigt af type og eventuelt prisen på hjælp fra håndværkere. Derfor vil vi herunder gøre dig klogere på de umiddelbare faktorer, som afgør, hvad et betongulv koster.

Priser på betongulv

Photocredit: Wesley Tingey / Unsplash.com

 

Hvad er prisen på et betongulv?

Prisen på et betongulv er typisk 200-500 kr. pr. m2. Det varierer naturligvis en del, da der skal tages forbehold for betongulvets type, den brugte betons kvalitet, mønster, forædlinger og eventuelle udgifter til håndværkere. For eksempel kan der være penge at spare ved at vælge et gør det selv betongulv. Dette kommer vi mere ind på herunder.

Hvor skal betongulvet bruges?

Et betongulv kan bruges mange forskellige steder. Både i butikker, kontorer, garager og naturligvis i flere af boligens rum som køkken, badeværelse, stue og værelser. Afhængigt af formålet bør du overveje, hvilken type beton du skal bruge, og hvordan betonen skal anlægges.

Hvis du skal have masser af tunge maskiner stående i forbindelse med produktion, vil du ikke kunne komme udenom et helstøbt betongulv, som er dyrt at anlægge, men som til gengæld kan holde til vægten.

Hvis du derimod skal bruge betonen på tredje sal i en kontorejendom, på badeværelset eller i garagen, kan det være en fin løsning med et tyndt spartlet betonlag, som du med de rette produkter selv kan anlægge uden problemer.

Hvilken beton vil du bruge?

Hvis du vælger en helt almindelig betonblanding, som du finder i byggemarkedet, vil det selvfølgelig blive meget billigt at anlægge et betongulv. Resultatet vil dog også blive herefter. Uden en efterfølgende polering eller anden overfladebehandling vil betongulvet let kunne krakelere, støve og generelt være ustabilt.

Hvis du ansætter professionelle fagfolk til at anlægge betongulvet, vil de selvfølgelig sikre dig, at resultatet bliver pænt, og at overfladen bliver forsejlet og poleret. Når du vælger denne løsning, skal du dog indregne håndværkernes timepris, og at anlæggelsesprocessen kan vare over mange dage.

Gør det selv betongulv

Det er i stigende grad blevet populært at købe gør det selv betongulvpakker, hvor man får alt det med, som man har brug for, for at kunne lave et flot betongulv uden hjælp fra håndværkere.

Et af de mere populære navne på det danske marked er Conteco, som hører til i den højere prisklasse. Til gengæld har Conteco en tårnhøj kvalitet og giver dig mulighed for at få beton i mange forskellige farver til både gulv, væg, bad og endda møbler. Du kan læse mere om Conteco her.

You may also like...