Bliv glad hele ugen

Du behøver ikke at vende din hverdag på hovedet for at give dig selv lidt ekstra glæde, en ting om dagen varer længe.

Vi har lavet et tip til hver eneste dag i ugen, læst dem og kom i gang.

Glade og farverige balloner

Photocredit: Hybrid / Unsplash.com

Mandag: Dans dig glad

Sæt musik på og dans helt alene. Det kan føles lidt fjollet i starten, men vi lover, at du vil få glæde af det. Både krop og sjæl får ny energi, når du danser uden at bekymre dig om, hvordan du kommer ud. Træk i gardinerne, ryd gulvet, og vælg en sang, du virkelig elsker. Slap af og dans svedig og glad!

Motion frigiver lækre lykkehormoner i kroppen, og sænker stressniveauet, så du bare skal tænde musikken med det samme.

Tirsdag: Tag et Cleopatra -bad

Den egyptiske dronning vidste, hvordan hun kunne nyde det maksimale. Rygtet siger, at Cleopatra elskede at bade i mælk: I dag ved vi, at mælkeproteiner giver dig en blød og smidig hud. Men medmindre du har en ko parkeret på badeværelset, skal du slæbe frygtelig mange mælkekartoner hjem fra butikken for at fylde et helt badekar op.

Heldigvis findes der en moderne løsning, og den kaldes mælkepulver (f.eks. Vikingepulver fra købmanden). Fyld et badekar eller badekar med varmt vand, og bland mælkepulveret i. Du skal bruge tre spiseskefulde mælkepulver til et fodbad og tre kopper til et fuldt bad. Læg dig ned og nyd det – gerne med tændte fyrfadslys på kanten af ​​karret.

Hvis dette ikke er en mulighed, så er et langt varmt bad et godt alternativ.

Onsdag: God latter

Ak, der er stadig lang tid til det er weekend, men derfor bør du give din indre latter noget at tænke på. Inviter nogle veninder til en latteraften, hvor du simpelthen vil grine på kommando. Det lyder mærkeligt, men det er lige præcis det, der gør det så sjovt. Sid i en cirkel. Start med at grine højt og falsk. Bare vent og se, dine veninder skal være lavet af sten, hvis de ikke smiler af hvor fjollet hele situationen er. Til sidst vil de blive enige om et rigtigt grin, som forstærkes, når I alle griner.

Latter får antistresshormoner til at sprede sig i kroppen, og intet er bedre end det. Alternativt kan du få et godt grin ved at læse højt fra gamle skoledagbøger eller lignende.

Torsdag: Glæd en anden

Når du får en du elsker til at smile, gør det dig også glad. Hvornår sendte du sidst et ordentligt brev til nogen? Det kræver mere energi at sætte sig ned og skrive nogle inderlige ord med pen og papir, men det giver også så meget mere end bare at trykke på en ”like” -knap på Facebook.

Send et brev til din bedstemor for at lykønske hende med dagen, eller et opmuntringsbrev til din ven, der har været arbejdsløs i et stykke tid. Eller bare et “tak” -kort til din mor efter en dejlig weekend i familiens skød. Vi lover, at modtageren bliver meget glad.

Fredag: Forkæl dig selv

Det er vigtigt at tænke på sig selv også. I vores travle hverdage kan vi ofte glemme os selv og det må endelig ikke ske. Sørg for at du har en aften, dag eller time for dig selv, hvor du laver lige præcis det du har lyst. Tænd tv’et, hiv bogen ned fra hylden eller noget tredje og fordyb dig i det.

I den her tid er det også vigtigt at reflektere over tiden alene, hvad er godt og skidt i dit liv og hvordan kan du gøre noget ved det. Husk at du i sidste ende kun har dig selv og derfor er det vigtigt at du elsker dig selv ligeså højt som alle dine nærmeste.

Lørdag: Pas på et dyr

De fleste mennesker med et hjerte synes, at dyr er søde. Men der er meget ansvar involveret, så en god løsning er i stedet at være dyrepasser for venner, der har brug for aflastning. Det er videnskabeligt bevist, at samvær med dyr øger følelsen af ​​lykke, så tag en firbenet ven med på en tur i skoven, mens hans stedmor for eksempel er syg. Hun, du og hunden bliver garanteret gladere.

Søndag: Chokoladebelønning

Dette ville ikke have været en ordentlig pleje-selv guide, hvis vi havde en pointe med chokolade.

Ifølge medicinsk forskning kan mørk chokolade være godt for hjertet og have en positiv effekt på blodkar. Det er flavonoiderne, du finder i den mørke chokolade, der har denne effekt. Ligesom antioxidanter virker flavonoider på en måde, der kan bremse skadelige ændringer i kroppen.

Så så er det bare at afslutte ugen med at gumle på lækker, mørk chokolade!

You may also like...