Ros kan gøre en verden til forskel

Det er dejligt at blive rost. At nogen synes godt om en. Man føler sig ovenpå og godt tilpas og ikke mindst selvsikker. Men ros kan også være svær at modtage og tage til sig.

Arbejdsplads

Photocredit: Unsplash.com

Ros til dit udseende

Hvis du eksempelvis har brugt lang tid foran spejlet inden en fest. Og får ros får hvor smuk du ser ud. Hvad siger du. Siger du tak. Eller – det er bare noget gammelt jeg fandt i bunden af skabet. Eller skynder du at sige i lige måde, så fokus forsvinder fra dig.

Sig tusind tak. Det er dejligt at få ros. Indrøm gerne du har brugt et par timer med at blive klar. Eller at kjolen er nyindkøbt til lejligheden. Eller giv et tip til hvordan du sat håret, eller hvor kjolen er købt. Er det en mand der roser dig – så skynd dig at sige tak og om han ikke vil have en drink som tak for de søde ord.

Ros på arbejdet

Hvis du får ros i forbindelse med en arbejdssituation – hvordan håndterer du det. Bliver du ydmyg – eller tager du det som en selvfølgelig. Hvis du har noget du skal bevise, må du på en måde finde en mellemting mellem det ydmyge og det selvsikre selvfølgelighed. Hvis der er ting som du ikke selv var helt tilfreds med – så nævn det ikke som det første. Sig tak og det har været fedt og sjovt at lave. Kommenter en situation du har oplevet i forbindelse med arbejdet, gerne een hvor du selv synes du løste opgaven godt.

Bliver du genert af ros

Hører du til dem, som får røde kinder og har svært ved at få sagt noget fornuftigt, når du får ros. Vær ærlig. Sig jeg bliver helt flov og får røde kinder. De kan jo godt se din reaktion, så bare sig det som det er. Sker det i en arbejdssituation – kan du sige noget lignende. Ja, jeg bliver altid flov når jeg får ros. Så ved din chef at du har fået ros før og derfor er god til det du laver – men at du bare er den type der bliver flov, når der er opmærksomhed på dig.

Kom videre efter ros

Brug den ros du får til at blive dygtigere. Du har selvfølgelig lov til at hvile på lauerbærrene, men ikke for længe. Du risikerer bare at sidde fast og blive overhælet indenom. Det gælder især i forbindelse med arbejdet. Får du ros af din chef – så er det vigtigt at du med den skønne følelse fra de rosende ord – kæmper videre og

Afhængig af ros

Bliver du afhængig af andres ros: Er du blevet lidt for vant til at få ros. Så husk – på et tidspunkt bliver det en vane, at du bare er super god til det du gør. Eller at du ser hamrende godt ud hver dag. Når folks ros forsvinder behøver det ikke at hænge sammen med om du er god eller ej. Måske du glemmer at rose andre – og dine omgivelser derfor ikke gider spilde flere roser på dig.

Ros dig selv

Hvis du gør noget godt for dig selv. For eksempel ikke spiste den chokoladekage – det fortjener ros, hvis du er på kur. Eller bare for den person du er.

Ros andre

At rose andre er nok noget af det vigtigste du skal huske på. Husk derfor den følelse du får, når nogen roser dig. Det er en følelse du gerne vil unde andre. Så ros dine veninder, din mor, kæreste eller en vildt fremmed. Sæt dig for at din kæreste mindst skal roses for tre ting. Tak er også en form for ros. Du takker for noget en anden gør – du sætter pris på det. At sætte pris på noget er stor ros.

You may also like...