4 steder du skal shoppe i Aalborg midtby

Aalborg shopping

Kenthc / Pixabay.com

Skal du en tur til Aalborg, eller savner du bare en oversigt over de bedste steder at shoppe i Aalborg midtby? Så er du kommet til det rette sted! Det skal nemlig ikke være nogen hemmelighed, at Aalborg gemmer på masser af gode shoppingsteder.

Aalborg er intet mindre end en fantastisk by. Her er der noget både for de kulturinteresserede, shoppingentusiasterne og ikke mindst festaberne. Et sammensurium, der skaber masser af liv og glade dage hele døgnet rundt.

I den her guide stiller vi skarpt på shoppingdelen og indvier dig i de fedeste steder, du skal besøge, hvis du skal på shopping i Aalborg midtby. Så er du sikker på at få lidt mere ud af din shoppingtur.

 

1) Salling

Første stop på ruten ligger på den sydlige del af fjorden tæt på havnen, hvor der ligger flere gode shoppingmuligheder. Vi skal starte et sted, og den første der bør fremhæves, er et navn, som de fleste danske på et tidspunkt er stødt på. Vi taler selvfølgelig om Salling.

Salling er et stormagasin, som findes både i Aarhus og i Aalborg. Navnet går helt tilbage til 1906, hvor købmanden, Ferdinand Salling, åbnede en manufakturhandel, der på moderne dansk kan oversættes til en slags tøjbutik, på strøget i Aarhus.

I dag er Salling et moderne stormagasin, der tilbyder alt til boligen, skønhedsprodukter, sko, tøj til mænd, kvinder og børn, legetøj, sportstøj- og -udstyr, træningstøj og meget mere fra danske og internationale brands.

 

2) Aalborg City

Andet stop på ruten ligger omkring 100 meter stik nord fra Salling i Lille Kongensgade. Gaden huser handelsstandsforeningen, Aalborg City, der består af flere hundrede individuelle butikker, specialforretninger og spisesteder i Aalborg midtby.

Foreningen har til formål at gøre det lettere at være handelsdrivende i Aalborg. Det sker gennem initiativer til byfornyelse, aktiviteter, fælles tilbud, arrangement, parkeringsfaciliteter, gavekort og særlige frynsegoder.

 

3) Friis Shoppingcenter

Nu går vi tilbage mod Salling og et par hundrede meter øst. Her finder vi nemlig tredje stop på ruten, Friis Shoppingcenter. Et moderne, nyrenoveret og elegant shoppingcenter, som har fokus på fashion og boligindretning. Centret har omkring 25-30 nøje udvalgte butikker og spisesteder. Blandt de store attraktioner byder Friis Shoppingcenter på en stor Magasin, den største H&M i Nordjylland og den største Monki i Danmark.

Foruden butikkerne tilbyder Friis Shoppingcenter også en times gratis parkering, hvilket ellers aldrig ses i Aalborg midtby, hvor prisen for parkering – mellem os to – er tårnhøje. Så skal der shoppes til hele familien, kan det være en fordel at smutte i Friis Shoppingcenter.

 

4) Algade

Efter en tur i shoppingcentret er du klar til fri leg på turens sidste stop, Algade. En lang shoppinggade midt i Aalborg, der i øvrigt også hører til blandt de ældste gader i byen. Man mener, at gaden rent faktisk stammer tilbage fra 1000-tallet.

Kommer du for shoppingen, er Algade spækket med lækre forretninger, specialbutikker og hyggelige caféer. Men gaden byder også på underjordiske kulturoplevelser. Du kan nemlig besøge Gråbrødrekloster Museet, der ligger omkring 3 meter under jorden.