Hvordan ringer jeg til udlandet?

Gammel telefon

Kilde: Quino Al / Unsplash

Skal du ringe til en ven i Tyskland, til en datter på udvekslingsrejse eller til en kollega i England, er det vigtigt at du ved hvordan du kan ringe til udlandet. Hvis dit opkald skal nå ud over de danske grænser, skal du både være opmærksom på landekoder og de priser der følger med et udlandsopkald.

Find den rigtige landekode

Det første du skal finde ud af, når du skal ringe til udlandet, er at finde frem til den rigtige landekode. Hvert land har sin egen landekode, som skal skrives ind foran det telefonnummer du har fået opgivet. Sætter du ikke denne landekode ind foran telefonnummeret, vil dit opkald nemlig ikke nå frem. I det understående har du ti eksempler på landekoder:
• Danmark: 0045
• Sverige: 0046
• Norge: 0047
• England: 0044
• Polen: 0048
• Spanien: 0034
• Tyskland: 0049
• USA: 001
• Kina: 0086
• Thailand: 0066

Du skal være opmærksom på, at du skal erstatte de to nuller med et plus, hvis du ringer fra en mobiltelefon. Skal du eksempelvis ringe til en ven i Tyskland fra din mobiltelefon, skal du skrive +49 foran telefonnummeret.
Du skal ligeledes være opmærksom på, at nogle lande inddeles i områder, og telefonnumrene kan derfor godt variere. Både Tyskland og Sverige har eksempelvis dette system, og når de giver deres telefonnummer til én fra et andet land, vil dette nummer også inkludere områdenummeret. Starter hele telefonnummeret med et 0, skal du slette dette, når du skal ringe til nummeret. Det nul der står foran nummeret, skal nemlig kun bruges, hvis du ringer fra det samme land som nummeret er fra.

Et eksempel kunne være:
Du har fået følgende nummer fra en ven i Tyskland: 0123 4567891
Ringer du fra mobil i DK skal du skrive: +49 123 4567891
Ringer du fra fastnet i DK skal du skrive: 0049 123 4567891

 

Udlandsopkald kan blive en dyr fornøjelse

Noget andet du skal være opmærksom på, når du ringer til udlandet er, at det kan blive en rigtig dyr fornøjelse. Telefoniselskaber kræver nemlig højere opkaldspriser, hvis dit opkald forlader Danmark. Du bør derfor tjekke op din udbyders priser, før du ringer løs til kollegaer eller familie i udlandet.

Vær ligeledes opmærksom på, at det ofte er dyrere at ringe fra mobiltelefoner end eksempelvis fastnet. Der har ikke været den store opmærksomhed på mobiltelefonerne, og konkurrencen har derfor ikke været så høj på dette marked. På trods af, at konkurrencen i høj grad stiger i dag, er opkaldspriser til udlandet fra mobiltelefoner stadig utrolig høje. Du skal være opmærksom på, at der både er en opkaldsafgift og en yderligere pris pr. talte minut når du ringer fra en mobiltelefon.

 

Ring billigt med IP-telefoni

Den billigste måde at ringe til udlandet på, er gennem IP-telefoni. Som udgangspunkt er IP-telefoni længder billigere end både fastnettelefoni og mobiltelefoni når det kommer til udlandstakster, og det er derfor det optimale valg for dig, der gerne vil ringe til udlandet billigt. Skal du eksempelvis ringe til USA fra en mobiltelefon, vil taksten ligge på omkring 3,95 kr. pr. minut, hvilket kan sammenlignes med prisen fra en IP-telefon, hvor du kan ringe til USA for 0,25 kr. pr. minut.

Det er en væsentlig forskel, som du bør tage med i din betragtning, når du skal ringe til udlandet. IP-telefoni er klart den billigste løsning til dig, der skal ringe til udlandet.

 

Gratis “telefoni”

Efterhånden har vi fået mange nye alternative til telefonen, og der er flere måder, at kontakte vores venner elskede venner og familie i udlandet, og det er endda helt gratis. Det gøres nemt via forskellige tjenester online. En gammel version, som stadig er meget brugt er Skype, men de senere år er der kommet mange nye tjenester på markedet. Eksempelvis Facebook Messenger, Zoom, Hangouts og Google Teams er nogle af de mest udbredte både til private og i hvervslivet. Det er nemt og gratis, og der er endda mulighed for at være flere i “opkaldet” og at alle deltagere kan se hinanden.

 

You may also like...